На Майдані зведуть 22-поверховий готель?


Уже за кілька років центральна площа столиці може повністю змінити свій вигляд - Федерація профспілок розраховує максимум за 4 роки побудувати новий 22-поверховий готель на Майдані Незалежності.

Про це пише "Сегодня".

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, у ФПУ уже готові передпроектні пропозиції, однак він особисто проти висотки в центрі міста.

"Я бачив пропозиції будівництва: і окремої споруди, і надбудови над існуючим будинком. Але виступаю проти цих нововведень - від Європейської площі до Бессарабки зараз цілий архітектурний ансамбль. Це частково радянський стиль, але він єдиний, і я не бачу сенсу його порушувати - якби архітектор спочатку хотів зробити будівлю вищою, відразу б і передбачив іншу поверховість. Навряд чи я дам своє добро на такий проект", - сказав він.

За словами архітектора, поки в Головному управлінні архітектури ці проекти не зареєстровані. Представники профспілок лише приходили на консультацію до Целовальника. Багато років тому з тильного боку будівлі ФПУ вже хотіли будувати. Тоді пропонували житловий додому по вул. Костьольній, 6-а. Проти проекту в 2004 році виступали місцеві жителі, але Містобудівна рада Києва не скасувала проект, а лише відправила на доопрацювання.

За інформацією видання, Федерація профспілок запропонувала інвестпроект будівництва на території у 0,5 га, що прилягає до будівлі ФПУ, 22-поверхового готелю та надбудови до нинішнього будинку в два рази декільком інвесторам.

Ходять чутки, що ведуться переговори з ізраїльською компанією Engelinvest Group про 400 мільйонів гривень інвестицій в будівництво.   

Щоправда, офіційно у ФПУ про масштабні плани не говорять, мовляв, вони розглядали пропозиції щодо інвестпроектів, один з яких реконструювати нинішній будинок та добудувавши три поверхи.  

Архітектори вважають абсурдною ідею реконструкції знаменитого будинку. Не в захваті від ідеї вліпити 22-поверхового монстра в самому серці столиці і кияни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ