Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dea8ffc93b21/
Українська правда
Київ

Київський іподром розвиватимуть арабські шейхи?

05.06.2011  10:05

Новий директор київського іподрому Ярослав Максимчук заявляє, що іподром не забудують готелями та офісними центрами, натомість на ньому розводитимуть коней арабські шейхи.

Про це він сказав у коментарі "Газеті по-київськи".

"Цього не буде (забудови). У тих планах передбачалося згортання всього іподрому, залишався з десяток коней, - бігайте десь на задвірках. Зараз є серйозні напрацювання в іншому руслі. Я член WAHO, це Міжнародна організація власників арабських коней зі штаб-квартирою в Лондоні. Є конкретні домовленості, в мерії вже узгоджується інвестиційний контракт. Представники WAHO готові вкладати гроші саме в коней. Готелі та розважальні комплекси їх не цікавлять", - сказав Максимчук.

Він додав, що один з членів цієї організації - шейх Дубаї Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум (входить до числа найбагатших людей світу за оцінками "Форбс"), який побудував за свої гроші на сьогодні найкращий у світі Дубайський іподром на 12 тисяч коней (для порівняння: у нас - 350 конемісць).

Видання відзначає, що Дубайський іподром друге після нафти джерело доходів ОАЕ з найвищими призовими ставками.  

"При нинішньому поголів'ї - 150 коней - привернути увагу глядачів нічим. Раз на тиждень виставляємо 4-5 заїздів, на них приходить подивитися людей зо 200, в основному літні, які пам'ятають колишню славу іподрому. Молодь не цікавиться. Потрібно організовувати скачки, конкур (стрибки через бар'єри)", - сказав директор іподрому.

Він додав, що вже провів переговори з великими коне заводами і сподівається до 1 вересня збільшити поголів'я вдвічі.

"А взагалі, щоб можна було влаштовувати перегони, стрибки кожен день, потрібно 800-1000 конемісць. Тому збираємося будувати двоповерхові стайні, розширимо трибуни з 3 тисяч хоча б до 10 тисяч місць. Якщо буде розуміння з боку київської влади, частина робіт встигнемо виконати до Євро-2012", - пообіцяв Максимчук.

Зараз на іподромі прокат - тільки на приватних конях. Коштує це від 150 до 350 гривень. Новий директор каже, що від такої послуги будуть відмовлятися:

"Як колишній директор дитячої кінно-спортивної школи знаю, як повинен працювати прокат. Тут все навпаки. Люди купили коней, трохи вміють їздити і думають, що можуть навчати інших. На дорослого коня саджають трирічну дитину, коли за правилами в такому віці можна тільки на поні, а на великого коня - з 12 років. Ще не має сенсу звільняти денники, тому поки проганяти нікого не будемо, це все-таки якісь гроші для іподрому. Але надалі пріоритет буде віддаватися коням призових порід і професійного спорту".

   

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.