Київський іподром розвиватимуть арабські шейхи?


Новий директор київського іподрому Ярослав Максимчук заявляє, що іподром не забудують готелями та офісними центрами, натомість на ньому розводитимуть коней арабські шейхи.

Про це він сказав у коментарі "Газеті по-київськи".

"Цього не буде (забудови). У тих планах передбачалося згортання всього іподрому, залишався з десяток коней, - бігайте десь на задвірках. Зараз є серйозні напрацювання в іншому руслі. Я член WAHO, це Міжнародна організація власників арабських коней зі штаб-квартирою в Лондоні. Є конкретні домовленості, в мерії вже узгоджується інвестиційний контракт. Представники WAHO готові вкладати гроші саме в коней. Готелі та розважальні комплекси їх не цікавлять", - сказав Максимчук.

Він додав, що один з членів цієї організації - шейх Дубаї Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум (входить до числа найбагатших людей світу за оцінками "Форбс"), який побудував за свої гроші на сьогодні найкращий у світі Дубайський іподром на 12 тисяч коней (для порівняння: у нас - 350 конемісць).

Видання відзначає, що Дубайський іподром друге після нафти джерело доходів ОАЕ з найвищими призовими ставками.  

"При нинішньому поголів'ї - 150 коней - привернути увагу глядачів нічим. Раз на тиждень виставляємо 4-5 заїздів, на них приходить подивитися людей зо 200, в основному літні, які пам'ятають колишню славу іподрому. Молодь не цікавиться. Потрібно організовувати скачки, конкур (стрибки через бар'єри)", - сказав директор іподрому.

Він додав, що вже провів переговори з великими коне заводами і сподівається до 1 вересня збільшити поголів'я вдвічі.

"А взагалі, щоб можна було влаштовувати перегони, стрибки кожен день, потрібно 800-1000 конемісць. Тому збираємося будувати двоповерхові стайні, розширимо трибуни з 3 тисяч хоча б до 10 тисяч місць. Якщо буде розуміння з боку київської влади, частина робіт встигнемо виконати до Євро-2012", - пообіцяв Максимчук.

Зараз на іподромі прокат - тільки на приватних конях. Коштує це від 150 до 350 гривень. Новий директор каже, що від такої послуги будуть відмовлятися:

"Як колишній директор дитячої кінно-спортивної школи знаю, як повинен працювати прокат. Тут все навпаки. Люди купили коней, трохи вміють їздити і думають, що можуть навчати інших. На дорослого коня саджають трирічну дитину, коли за правилами в такому віці можна тільки на поні, а на великого коня - з 12 років. Ще не має сенсу звільняти денники, тому поки проганяти нікого не будемо, це все-таки якісь гроші для іподрому. Але надалі пріоритет буде віддаватися коням призових порід і професійного спорту".

   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ