Герега: Я прийшла в Київраду, щоб навести порядок


Секретар Київради Галина Герега заявляє, що має намір зруйнувати практику внесення на розгляд депутатів питань з голосу та приймати непідготовлені рішення.

Про це вона сказала в інтерв'ю ZN.UA.

"Я дуже сувора й жорстка в плані дисципліни та ухвалення рішень. Ніколи не підпишу жодного документа, не вивчивши його. Я прийшла сюди, щоб навести порядок. Мене не цікавить, хто чого хоче. Зі мною "домовитися" неможливо. Хочу через п'ять чи десять років сміливо дивитися людям в очі", - наголосила Герега.

Вона додала, що наразі депутати відпрацьовують зміни до механізму всіх погоджень щодо землі.

"Він має бути надзвичайно прозорим: подали заявку - ми повинні її розглянути і ухвалити прозоре рішення. Земельне управління вивчає, виносить свій вердикт і віддає на земельну комісію, формується реєстр - питання йде на сесію", - додала секретар Київради.

Вона наголосила, що її "абсолютно не цікавить жодна сторона домовленостей", і що вона не збирається відходити від жодної норми регламенту.

"Питання щодо землі і власності з голосу - табу. (Можливо, тільки якесь оперативне рішення, коли гроші прийшли на рахунки і треба їх кудись терміново переспрямувати). Якщо ми працюватимемо суворо за регламентом, питань до нас ні в киян, ні в правоохоронних органів не буде. Якщо проект погоджений, пройшов усю регламентну процедуру, то які взагалі можуть бути питання?", - додала Герега.

Водночас, вона розповіла, що за час, коли готувала друге пленарне засідання отримала багато дзвінків:

"Був тиск: внести в порядок денний те чи інше питання, яке не пройшло процедуру регламенту. Я категорично заборонила керівникові оргвідділу приймати непідготовлені рішення. Це потрібно зробити один раз, щоб усі зрозуміли: попередні схеми більше не працюють".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ