У центрі Києва розгорається новий будівельний скандал



У середу близько 19.00 претенденти на київську землю здійснили спробу рейдерського захоплення земельної ділянки по вулиці Івана Франка, 11.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Київські новини" з посиланням на місцевих мешканців.

За словами жителів прилеглих будинків, земля у центрі столиці надана у власність громадянину Латвії у 2004 році. Цього року йому дозволили звести індивідуальний житловий будинок, але насправді іноземець нібито планує будувати висотку. 

У дворі кипить робота 
Для цього Будівельно-консалтингова компанія "Граніт", яка є підрядником робіт вже знесла дитячий майданчик та спиляла дерева.

Агенція відзначає, що 10 травня між будівельниками і мешканцями вже відбувся конфлікт з приводу незаконної забудови. А 17 травня Прокуратура винесла припис про усунення порушень і скасування дозволу на будівництво. 

Мешканці кажуть, що висотку зводять, ігноруючи припис прокуратури 

Однак незважаючи на це, у середу забудовник спробував розпочати будівельні роботи на ділянці. Конфлікт з мешканцями прилеглих будинків тривав кілька годин. На ніч кияни виставили пости на випадок повторної атаки.

Жителі кажуть, якщо вибудують 8 поверхів, то новобудова затулить сонце вже існуючим будинкам, а у двір не заїде ні пожежна, ні швидка 

Як відомо, 23 лютого 2011 року інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Києві видала дозвіл громадянину Латвії Вілніс Вітоліньшу і на будівництво індивідуального 8-поверхового житлового будинку по вул. Івана Франка, 11. Будинок мали зводити на ділянці 0,7 га, однак за словами мешканців, під висотку хочуть забрати 2,8 га.

Усі скрин-шоти з відео "Першого національного"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ