Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4de739757e16c/
Українська правда
Київ

Майстерню Нацспілки майстрів продали на таємному аукціоні, - Бригинець

02.06.2011  10:19

Приміщення майстерень Національної спілки майстрів народного мистецтва України на вул. Костянтинівській, 44 А продали на таємному аукціоні.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, наразі митцям-керамістам погрожують силовим виселенням із майстерні з метою захоплення приміщення.

"Для мене очевидно, що продаж приміщення без відома самих митців відбувся з порушенням низки норм Законодавства. Сподіваюсь, Прокуратура втрутиться в ситуацію і з'ясує наскільки законно була проведена процедура відчуження майна, яке орендували художники та яким законним нормам відповідають фізичні погрози, що отримують художники", - сказав депутат.

Бригинець додав, що на адресу майстерні надійшов лист від КП "Оренда" Подільської районної державної адміністрації  про зміну власника даного нежилого приміщення.

Право власності перейшло до фізичної особи-підприємця.

Про проведення аукціону із продажу нежитлового приміщення по вул. Костянтинівська, 44 А митці дізнались з листа, яким їх де-факто повідомили про вчинений акт, без повідомлення орендаря. Схожі ситуації вже траплялись з кингарнею "Сяйво", галереєю "Грифон, наголосив депутат.

Як відомо, Національна спілка майстрів народного мистецтва України орендує в Подільському районі Києва два малометражні приміщення під творчі майстерні. Серед них, з 2002 року творчу майстерню художньої кераміки за адресою Костянтинівська, 44 А.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.