До кінця літа біля "Олімпійського" підмарафетять 60 будинків


До кінця серпня у 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський" відновлять 60 фасадів будинків та прилеглої до них території.

Про це у вівторок під час перевірки підготовки до Євро-2012 у Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, наразі уже готові 36 фасадів будинків та прилеглі до них території.

"До Дня незалежності ми закінчимо опорядження 60 будинків: це і фасади, вхідні групи, дахи, прибудинкові території і двори. Основний обсяг робіт буде завершено навесні наступного року, безпосередньо перед початком Турніру", - зауважив чиновник.

Голова КМДА також дав доручення головам усіх інспектованих районів оперативно вирішити питання очищення вулиць від тимчасових споруд та рекламних конструкцій, які псують благоустрій та зовнішній вигляд центру міста.

У прес-службі мерії наголосили, що більшість будинків у 1,5-кілометровій зоні внесені до переліку пам'яток архітектури. Під час ремонту таких будинків зберігаються всі елементи ліпного та цегляного декору - їх первинного вигляду.

Загалом, у рамках облаштування та благоустрою у центрі столиці відремонтують 236 фасадів будинків.

На це виділено 60 мільйонів гривень - із розрахунку по 20 мільйонів гривень на кожний район столиці.  

"Крім оновлення фасадів, покрівель та благоустрою прибудинкових територій 1,5-км зони, будуть проведені роботи з капітального та поточного ремонту доріг та тротуарів, приведення до належного стану зелених зон, парків та скверів, оновлення освітлення вулиць та підсвітка будівель", додали у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ