До Євро-2012 у центрі Києва обіцяють новий міст. ФОТО

31.05.2011  17:11

1 2 3 4 5 6 7

Столична влада має намір провести благоустрій центральної частини до Євро-2012. Для цього вже відібрали 8 кращих проектів з конкурсу на кращий проект благоустрою центральної частини столиці до Євро-2012.

Зокрема, до Чемпіонату Європи з футболу планується створити пішохідний міст з Володимирської гірки до Хрещатого парку (поблизу арки Дружби народів), організувати пішохідні зони на Європейській та Поштовій площах зі зручним виходом до Дніпра та прокласти першу чергу пішохідної та велосипедної доріжок вздовж Крайки.

Про це повідомляє Головне управління містобудування та архітектури КМДА.

Також до Євро-2012 місто має намір встановити на території пагорбів громадські вбиральні, інформаційні вказівники, облаштувати освітлення в парках і прилеглих до них вулицях, упорядкувати рекламні носії та наявні елементи дизайну міського середовища.

Крім того, за словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, ставиться завдання розробити цілісну систему візуальних комунікацій і навігації в міському середовищі.

Також столичне керівництво вирішило навести лад у міських дворах.

За словами Целовальника, Головне управління містобудування розробить принциповий морфологічний і топологічний набір основних елементів дворового благоустрою.

"Ми запропонуємо ЖЕКам і ОСББ варіанти вирішення дворових просторів. Наприклад, дитячі майданчики, мають бути сучасними, розвиваючими, безпечними, зручними. Ми плануємо зробити типові пропозиції з переліком набору засобів для облаштування спортивних зон, дитячих майданчиків, лав, урн, контейнерів для сміття, а також озеленення і освітлення", - сказав головний архітектор міста.

Як відомо, у конкурсі на кращий проект благоустрою центральної частини столиці до Євро-2012 візьмуть участь 48 проектів з 16 країн світу. Наразі журі відібрало 8 кращих проектів, які планують втілити в життя.

Усі фото ГО "Столичні ініціативи"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ