У "Борисполі" затримали екс-директора клініки, який привласнив 2,5 мільйони


Співробітники податкової міліції Голосіївського району в аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього керівника однієї зі столичних приватних клінік.

За інформацією прес-служби ДПА, 40-річний громадянин Республіки Ізраїль, уродженець Москви перебував у міжнародному розшуку ще з 1995 року, змінивши прізвище, заснував у столиці приватну клініку.

Директор оздоровчо-лікувального закладу мав намір застрахувати власних пацієнтів-інвалідів та можливі фінансові ризики пов'язані з їх лікуванням. Для цього Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України виділив 2,5 мільйона гривень, але фактично за призначенням директор використав лише 86 тисяч гривень на оздоровлення 86 пацієнтів.

Решта грошей, за даними прес-служби податкової, зникла з рахунків разом з керівником, якого з 2010 року столична податкова міліція оголосила в розшук.

Наразі затриманий перебуває у столичному ізоляторі тимчасового утримання. Проти нього порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Триває слідство.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ