"Київводоканал": ларьки на водопровідних мережах небезпечні для життя


Станом на травень 2011 року кількість незаконно встановлених малих архітектурних форм на водопровідних чи каналізаційних мережах становить 854.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київводоканалу".

Через такі ларьки підприємство не має змоги належним чином обслуговувати об'єкти централізованого питного водопостачання та водовідведення та проводити ремонтні роботи.  

У компанії наголосили, що кількість незаконно встановлених ларьків зростає з року в рік.

Лише за минулий рік товариство видало 820 приписів на знесення МАФів та об'єктів зовнішньої реклами. Однак, демонтовано та перенесено на нормативну відстань лише 26 об'єктів з охоронних зон водопровідних мереж та два - з каналізаційних мереж, наголосили в прес-службі.

У "Київводоканалі" нагадали, що ширина санітарно-захисної смуги водоводів (при діаметрі водоводу понад 1000 мм) становить 20 метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводів, а розміщення ларьків на мережах призводить до небезпечних наслідків.

"Йдеться не лише про затоплення значної території в короткі терміни, забруднення стічними водами навколишнього середовища, а й навіть про загрозу людським життям. Саме тому, "Київводоканал" закликає власників МАФів дотримуватися вимог встановлення об'єктів в охоронних зонах інженерних мереж, не створюючи можливих незручностей мешканцям та загрози життю людей, які там працюють", додали в прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ