Паліям ринку "Виноградар" заплатили $5 тисяч?



Фото "Сегодня"
Директор ринку "Виноградар" Ігор Кучерук переконаний, що пожежу на базарі влаштували палії, однак причини таких дій зловмисників не розуміє.

Про це він сказав у коментарі "Сегодня".

"Згоріла половина речового ринку. Близько 56 точок зі 100. Це був підпал. Але хто це зробив, не знаємо. Нам продовжили оренду до 2031 року, тому логіка паліїв незрозуміла. Будемо вирішувати, як відбудовувати це все. Якщо в людей залишився товар, нехай ставлять намети навколо ринку", - сказав Кучерук.

Крім торгових точок, згоріла й двоповерхова адміністрація ринку. Очевидці кажуть, що пожежа виникла миттєво.

"Загорівся цілий ряд. Видно, чимось облили. Потім вогонь перейшов на гаражний кооператив, де попсував 14 гаражів, а 3 машини згоріли дотла", - розповів охоронець ринку Михайло.

Він додав, що бачив, як через паркан перестрибнуло 4 людини з мішками. 

Що не згоріло, те винесли мародери. Фото "Сегодня" 

"Оглянулися, а позаду цілий ряд палає. Я став викликати пожежних. А інші кинулися доганяти їх. Одного піймали. Другого через годину привела міліція. Вони відразу у всьому зізналися", - розповів Михайло.

На ринку кажуть, що паліям за роботу заплатили $5 тисяч і сказали, щоб за ніч знищили весь ринок. 

Як жити далі, торговці не знають. Фото "Комсомольської правди" 

Паліям допомогли мародери - мешканці сусідніх будинків, побачивши пожежу, кинулися красти речі.

"Вони тягли все, що бачили. Двох чоловіків затримали з мішками. Там лежали спідниці, штани, носки, труси. Усе, що встигнули витягтися з полум'я", - сказав торговець Андрій.

Офіційно в міліції цього не підтверджують. Мовляв, поки МНС проводить експертизу, чи дійсно це був підпал, правоохоронці намагаються піймати декількох грабіжників за описами охоронців.  

Водночас, за інформацією видання причиною підпалу можуть бути розбірки власників.

Не виключають цього й у мерії та у міліції.

"Видно, це внутрішні розборки господарів", - сказав нам заступник голови КМДА Михайло Кучук.

Він переконаний, що в майбутньому від ринків треба відмовлятися: "Те, що в майбутньому ринків не буде, - це напевно, оскільки вони нікому не платять, їх хтось покриває. Але ми не плануємо все зносити. Частину треба облагородити якимось чином, змусити платити оренду. А ринки біля метро ми знесемо, оскільки люди поспішають, а вони поставили свої ларьки й називають це ринком".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ