Дев'ять нардепів заступилися за Пилипишина



Фото персонального сайту Пилипишина
Дев'ять народних депутатів на чолі з Катериною Ващук і Ігорем Шаровим направили запит Генеральному прокуророві Віктору Пшонці із проханням перевірити правомірність порушення органами прокуратури кримінальної справи проти колишнього народного депутата й екс-голови Шевченківського району Віктора Пилипишина.

За цей запит проголосував 231 депутат, пише "Дело".

Як відомо, у квітні прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо Пилипишина. Йому пред'явили обвинувачення в перевищенні влади й службових повноважень (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України), які нанесли столичної громадськості збитки на суму понад 15 мільйони гривень.

Екс-керівника Шевченківського району столиці обвинувачують у незаконнім відчуженні нерухомого майна.

Суд обрав Пилипишину запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Після візиту співробітників правоохоронних органів політик потрапив у реанімацію й донедавна перебував у лікарні під вартою.

24 травня слідчі столичної прокуратури разом із працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС в рамках кримінальної справи, порушеної щодо Пилипишина, провели обшук у приміщеннях по вулиці Академіка Туполева, 12.

Згідно з повідомленням прокуратури, за вказаною адресою зареєстровані й фактично перебувають підприємства, у яких засновниками є особи, в інтересах яких незаконно відчужувалися об'єкти нерухомості в Шевченківському районі столиці.

У ході обшуку вилучені документи й предмети, що мають значення для встановлення об'єктивної істини в розслідуванні кримінальних справ, відзначається в повідомленні, відзначає "Дело".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ