Столичні ринки замінять на великі магазини?


Міська влада і силові органи взялися наводити порядок на столичних ринках - лише за останні 2 тижні "перетрусили" "Лісовий" і "Володимирський". У всіх продавців та власників кіосків перевіряли документи.

Такі перевірки чекають і на інші базари столиці, пише "Сегодня".

Тим часом депутати Київради говорять, що іде новий переділ, і дуже може бути, що на місцях окремих ринків з'являться супермаркети і торгові центри.

Зокрема, торговці з Володимирського ринку подейкують, що їхній базар хочуть приватизувати або змінити керівництво, назначене ще при екс-заступнику мера Києва Ірені Кільчицькій.  

Однак заступник голови КМДА, що курирує торгівлю, Руслан Крамаренко, запевняє, що комунальні ринки ніхто не віддасть у приватні руки, - навпаки будуть розвивати і підтримувати.

Тим більше, що столичні 86 ринків (включаючи три комунальні - "Бессарабський", "Житній" і "Володимирський"), за даними мерії, прибуткові.

Водночас, за словами Крамаренка, кількість приватних ринків може скоротитися.

"Є низка майданчиків, на яких торгують по 10 років і називають їх ринками. Але в Генплані вони позначені по-іншому. Наприклад, на Князівському Затоні є риночок, на місці якого повинні були побудувати школу, але в міста не найшлося коштів. Тепер цей ринок знесуть і все-таки побудують школу", - сказав чиновник.

Також місто планує подолати стихійну торгівлю - адже чиновники навіть не знають точної кількості стихійних базарів.

Серед риночників ходять чутки, що влада хоче за рахунок частини ринків будувати мегамолли - великі магазини, де продаватиметься все. Влада ж каже, що в місті просто з'являться 5-6 великих овочевих ринків, де продаватимуться продукція від виробника.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ