У центрі Києві створять алею "безперервного пішохідного руху"


Алея безперервного пішохідного руху від Львівської площі до Києво-Печерської Лаври в Києві буде створена до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив начальник Головного управління містобудування та архітектури, головний архітектор Києва Сергій Целовальник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я б зараз намітив наступну роботу: створити алею безперервного пішохідного руху, прогулянка від Львівської площі, включаючи Пейзажну алею, потім місток через Володимирський спуск у бік Хрещатого парку, парку Дружби народів. Потім прогулянка по парку повз музей Води, по містку перехід туди далі. І така перманентна алея повинна нас вивести аж до Лаври практично", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.

Дана пропозиція входить до переліку проектів Міжнародного архітектурного конкурсу "Благоустрій центральної частини Києва до Євро-2012 і на перспективу", який стартував 20 грудня 2010 року.

За словами головного архітектора Києва, із 512 заходів на веб-сайт конкурсу було прийнято 50 заявок, категоризовано 48, при цьому дев'ять з них були визнані кращими.

Журі віддало перше місце проекту колумбійців.

Як відомо, авторами відібраних дев'яти проектів є закордонні архітектори з Колумбії, Нідерландів, Великобританії, США, Росії, Норвегії, Австралії, Японії та інші.

На конкурс були виставлені наступні ділянки: Крайка - туристичний маршрут, Київський дитинець і Пейзажна алея, Контрактова площа і Андріївський узвіз, Поштова площа, Європейська площа з виходом Хрещатика до Дніпра і на острови, Хрещатик і Майдан Незалежності, Київська фортеця (локальні зони).

Найбільший інтерес серед архітекторів викликали ділянки Європейська площа, Крайка та Поштова площа.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ