У Мінкульті розказали, хто відповідає за роботи на місці Десятинної церкви


Міністерство культури заявляє, що не отримувало на розгляд жодних проектів, що стосуються Десятинної церкви, а за роботи на місці пам'ятки відповідає "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" КМДА.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

"Земельна ділянка, на якій розташовано залишки фундаментів Десятинної церкви, відведена КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт", що підпорядковане безпосередньо Головному управлінню капітального будівництва КМДА. Отже, саме ця установа виступає замовником робіт та несе повну відповідальність за ведення робіт на ділянці та дотримання вимог законодавства", йдеться в повідомленні.

У Міністерстві також наголосили, що єдине погодження, яке видавав Мінкульт, стосувалось надання дозволу на проведення археологічних досліджень на місці фундаментів Десятинної церкви.

"Такі погодження видаються терміном на 1 рік, тобто актуальний дозвіл дійсний до кінця 2011 року", йдеться в повідомленні.

Водночас у міністерстві додали, що результатом проведення конкурсу на кращу містобудівну концепцію культурної, архітектурної та художньої реставрації Десятинної церкви стало колегіальне рішення журі, яке полягає в ідеї поєднати два проекти-переможці.

З цією метою було створено об'єднану групу проектувальників, яка має напрацювати єдиний спільний проект та представити його на розгляд громадськості та науковців.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ