Начальники ритуальних підприємств нахімічили на 45 мільйонів


Контрольно-ревізійне управління в Києві завершило планову ревізію 5 підприємств, які входять до сфери управління Головного управління ритуальних послуг КМДА і виявили порушення фінансової дисципліни на загальну суму 45,44 мільйона гривень.

За інформацією прес-служби КРУ, перевірка охопила Ритуальну службу спеціалізованого підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування", СКП "Київський крематорій", КП "Київське комунальне автотранспортне підприємство №2737", Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник та Комунальне підприємство з переробки нерудних будівельних матеріалів.

Зокрема, КРУ встановило низку фактів, коли підприємства маючи на це законне право могли отримати значні суми доходів, однак через необачність або халатність з боку відповідальних працівників, втратили таку можливість.

Наприклад, Спецкомбінат, уклавши відповідний договір з товариством, не стягнув з нього за зберігання нереалізованих товарів (намогильних плит), чим втратив можливість додатково отримати понад 490 тисяч гривень, а автотранспортне підприємство через невірні тарифи на транспортні послуги з ритуального обслуговування населення недоотримало 166,57 тисячі гривень.

На інших підприємствах зафіксовані випадки зайво отриманих котів, які тепер необхідно перерахувати до держбюджету, та факти, коли підприємства, не маючи на це права, надавали безповоротну фінансову допомогу, чим нанесли собі матеріальної шкоди на 570 тисяч гривень.

Також під час ревізій встановлено непоодинокі випадки, коли не можна документально підтвердити виконання різного роду робіт, що у свою чергу призвело до втрат та збитків на підприємствах, які надають ритуальні послуги на суму 835 тисяч гривень.

Внаслідок недотримання вимог чинних документів, які регламентують оплату праці, робітники перевірених підприємств загалом недоотримали 171,4 тисяч гривень зарплати.

Проведеною перевіркою операцій з автотранспортними засобами встановлені факти незаконного списання паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 23,26 тисячі гривень та інші порушення.

Також з'ясувалося, що у бухгалтерському обліку Крематорію не було відображено вартість права постійного користування земельною ділянкою, що призвело до завищення вартості активів більше як на 38 мільйонів гривень.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб об'єктів контролю. Матеріали ревізій направлені до правоохоронних органів для прийняття відповідних рішень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ