Жоден київський пляж не готовий до купального сезону



Столичні мешканці загаряють і купаються ще з середини травня. Але жоден пляж досі не готовий до сезону. Фото "Української правда. Київ"
Незважаючи на те, що купальний сезон стартує 1 червня, купатися поки не можна ні на одному столичному пляжі.

За словами прес-секретаря КП "Плесо" Ірини Тарасюк, жоден з них офіційно не готовий до початку сезону, пише Kievpress.net.

"Пляжі в Києві практично готові до пляжного сезону, навіть паспорти вже оформлені. Але СЕС їх поки не підписує", - заявила вона.

Наразі, за даними "Плеса", лише 2 пляжі - "Дитячий" і "Тельбін" підготовлені до сезону і чекають підпису у санепідемстанції.

На інших дев`яти пляжах заковика полягає в мобільних туалетних кабінках, яких поки немає, і в аналізі води в питних фонтанах.

Що стосується туалетних кабінок, то їх повинні встановити 30 травня, перед самим відкриттям сезону - "Плесо" вже навіть отримало обіцяне фінансування від міста і підписує контракт з постачальником.

А от з аналізом питної води справи кепські. Після дезінфекції питних фонтанів до роботи приступили лише "санітари" Дніпровського району, а це три пляжі.

На якісний аналіз потрібно не менше трьох днів, плюс - паперова тяганина, тому очікувати повної готовності інших пляжів до офіційного відкриття сезону першого червня, на жаль, не варто, відзначає видання.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ