"Наша Україна" просить прокуратуру розібратися з забудовою Десятинної церкви


26 травня партія "Наша Україна" направила депутатське звернення до прокуратури Києва з вимогою провести перевірку законності будівельних робіт біля фундаменту Десятинної церкви на території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Звернення направив керівник партійної групи "Нашої України" в парламенті, народний депутат Зіновій Шкутяк, повідомляє прес-служба партії.

"Наша Україна" вимагає невідкладно зупинити ведення будь-яких будівельних робіт на місці Десятинної церкви, а також надати інформацію про підстави будівельних робіт, замовників та підрядників", йдеться в повідомленні.

У партії нагадали, що 25 травня близько 23.00 біля фундаменту Десятинної церкви почалося вивантаження будівельних вагончиків. При цьому представники забудовника відмовилися пред'явити будь-які дозвільні документи на проведення робіт охороні заповідника та працівникам міліції, які були викликані на місце подій.

"Українське та міжнародне законодавство передбачає пряму заборону здійснювати будь-яке будівництво на території автентичних історичних пам'яток. Так зване відтворення Десятинної церкви є прямим порушенням норм світового пам'яткоохоронного законодавства", наголосили в прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ