Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ddd10d10a912/
Українська правда
Київ

Голова Коцюбинського каже, що ліс ділили законно

25.05.2011  17:23

Селищний голова Коцюбинського Вадим Садовський заявляє, що землю в лісі Коцюбинського виділяли законно, і що депутати селищної ради не причетні до вирубки дерев.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді. Київ", коментуючи заяву президента, який пообіцяв захистити ліс.

"Я підтримую слова президента, що ліс не вирубувався і вирубуватися не буде. Якщо ліс і вирубують, то це робиться Святошинським лісопарковим господарством. Рішення про виділення землі було прийняте у 2008 році. За ці 4 роки і Генеральна прокуратура і прокуратури всіх рівнів, і правоохоронні органи перепровіряли всі документи і сьогодні пере провіряють. І все законно. Якщо так захотілося депутату селищної ради (Ірині Федорів звертатися до президента - Ред.), яка відстоює не інтереси громади, а інтереси особисті, то хай це буде на її совісті", - сказав Садовський.

Він ще раз наголосив, що виділення землі в лісі було законним, а про депутата Федорів пообіцяв поговорити на сесії селищної ради.

"Ми зберемо екстрену сесію Коцюбинської селищної ради і будемо розмовляти з приводу заяв депутата Ірини Федорів", - сказав він.

"Яких заходів вживати до цього депутата вирішить депутатський корпус. Я думаю, що підтримки на її стороні немає. По лісу були громадські обговорення. Тричі. На них збиралася не одна тисяча народу, і всі підтримують рішення, які приймає Коцюбинська рада", - сказав Садовський.

Він наголосив, що відстоюю інтереси громади і буде це робити надалі.

"Інтересом громади в першу чергу є цілісність територіальна і збережені історичні межі селища. Ми доказували в судах не одної інстанції, що наше діло праве, що ми на правильному шляху, що Коцюбинське належатиме Київський області", - сказав голова селища.

На зауваження кореспондента, що Коцюбинське й так належить області, Садовський сказав: "Ідуть такі розмови і депутат Федорів теж, ймовірно, хоче, щоб Коцюбинське стало Києвом".

Водночас Федорів у коментарі "Українській правді. Київ" наголосила, що прокуратура дійсно перевіряла вказані земельні рішення Коцюбинської селищної ради, і за результатами перевірки винесла протести прокурора, однак рада їх відхилила наприкінці лютого цього року.

"Тому прокуратура і подала позови до суду. Нині ці справи слухаються в судах", - сказала депутат.

Як відомо, раніше журналіст телеканалу СТБ та депутат селищної ради Коцюбинського Ірина Федорів завернулася до президента і попросила його втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо лісу, коли рада Коцюбинського самовільно оголосила ліс своєю територією і почала ділити його під забудову.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.