Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ddb8bb48a03a/
Українська правда
Київ

Черговий скандал у Києві: під висотку закопають дитмайданчик і сквер

24.05.2011  13:43

У центрі Києва зріє черговий будівельний скандал - просто посеред дворів на вулиці Володимиро-Либідській забудовник хоче звести висотку та паркінг.

Робота з підготовки будмайданчика кипить кілька днів - за зеленим парканом вже зник дитячий майданчик, повідомляє телеканал "Сіті".

За словами жительки будинку 11в по вулиці Горького Галини Зарицької, за проектом захоплюють 25 метрів від дитячого садка і 10 метрів від житлового будинку. Через цю територію буде проїжджати весь вантажний транспорт на будівництво.

Однак, кажуть мешканці, гуркіт машин - не найбільша біда. Вони бояться, що просто втратять свої квартири, адже стіни їхніх будинків почали тріщати ще за попередніх будівництв, а підвали можуть залити ґрунтові води.

"Усе руйнується. Тим більше що тут на злитті двох річок збудований цей будинок, я не знаю як вони будуть будувати -  там же вода хлистатиме, ґрунтові води затоплять наш будинок", - сказала мешканка вулиці Володимиро-Либідської, 22 Ольга Сафонова.

Жителі добре пам'ятають, що таке тріщини на стінах квартири, адже будують тут не вперше. Довкола чимало довгобудів, які "заморозили" саме через ґрунтові води.

Мешканці кажуть: тільки почали рити котлован, як стіна їхнього будинку просто поїхала.

Чи знають про це нові забудовники - невідомо, адже мешканці жодних комісій на місті забудови не бачили, як і не бачили дозвільних документів на право зведення висотки з паркінгом.

Головний на майданчику - Олександр - спілкуватися з людьми не хоче, тож мешканці з відчаю стали писати листи і в район, і мерію, і в прокуратуру. Поки ніхто з чиновників не відгукнувся.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.