З киян вимагають гроші за право користуватися власним подвір'я


24 травня о 16.00 мешканців будинку по вулиці Харківське шосе, 180/21 проведуть акцію з метою повернення прибудинкової території. Ділянку біля будинку захопили невідомі і тепер вимагають у жителів гроші за право ставити там їхні авто.

Про це повідомляє прес-служба депутата Київради Олександра Бригинця.

Як стверджують мешканці будинку, незважаючи на події, міліція та прокуратура не вживають жодних заходів для вирішення питання, а тим часом з людей продовжують вимагати гроші та не пускають на прибудинкову територію.

"Конфлікти навколо незаконних будівництв, руйнувань, захоплень територій в Києві стають дедалі частішими. У Києві сьогодні найбрутальніші рейдерські захоплення і будівництва відбуваються за наявності всіх дозвільних документів. Тобто, підпис чиновника важить значно більше, ніж закон чи здоровий глузд", - сказав Бригинець.

За його словами, у 1998 році на прибудинкові території по вул. Харківське шосе 180/21, з метою запобігання крадіжок та пошкодження автотранспорту, мешканці будинку за власний кошт придбали дві охоронні вежі та паркан й організували охорону власних автомобілів.

"У березні 2011 року невідомі особи здійснили рейдерський напад з використанням сили із захоплення майданчиків для тимчасового зберігання автомобілів, що належать мешканцям будинку, - додав Бригинець.

За його словами, сьогодні невідомі особи, погрожуючи псуванням майна з використанням ланцюгів, вимагають гроші в розмірі 390 гривень за міс з попередньою оплатою за паркування на майданчику для тимчасового зберігання автомобілів мешканців будинку, а також за його межами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ