На ринку "Лісовий" знову зносять кіоски


У суботу о 9.30 комунальники приїхали на ринок "Лісовий", що на вулиці Кіото, і продовжують демонтаж кіосків.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила одна з активісток Катерина Чепура.

"Риночники збиралися пікетувати прокуратуру. На ринку світло відключили, а вмикати "Київенерго" відмовлялася. Всі торговці поїхали під прокуратуру на 10.годину, а в 9.30 почалась атака на ринок", - сказала Чепура.

За її словами, на ринок приїхали 2 крани, які взялися зривати дахи кіосків.

Водночас голова вільної профспілки підприємців Валентина Кородка заявила, що директор ринку "продав підприємців і намагається власними силами демонтувати кіоски, бо йому вже пообіцяли гарне місце".

"Крани, які приїхали на ринок, вже поїхали. Вони побоялися працювати кранами. Натомість директор найняв близько 10 людей. Хто вони і звідки - не кажуть. Але сидять біля кіосків і чогось чекають", - сказала Кородка. 

Натомість директор ринку Олег Юськов каже, що комунальників на ринку немає, а кіоски зносять за приписом прокуратора і власними силами. 

"Я вважаю, що кіоски наші законні, але, на думку прокурора, ці 18-20 ларьків незаконні. Є припис, тому ми вирішили прибрати кіоски, а людям надамо інші міcця на ринку", - сказав він.

Однак, за словами Короткої, "пообіцяти і дати - зовсім різні речі".

"Ці кіоски, які хочуть зносити, підприємці будували власним коштом, на що витратили по 5 тисяч доларів, також заплатили оренду до кінця місяця. Заплачених коштів їм ніхто вже не поверне. А пропонують людям справжні "курники" 2 на 2 метри, без жодних умов. Тому ми будемо протистояти знесенню кіосків", - наголосила голова вільної профспілки підприємців.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ