У Кличка хочуть регулювати алкоголь та тютюн


Регулювати продаж алкоголю й тютюну в столиці повинна Київрада.

Про це повідомила заступник глави фракції "УДАР Віталія Кличка" у Київраді Наталія Новак, коментуючи скасування Окружним адмінсудом столиці рішення Київради про заборону торгівлі алкоголем та тютюном у кіосках.

"Ми просимо президента, Верховну Раду звернути увагу на цю ситуацію. Сьогодні алкоголь і тютюн є широкодоступними для дітей та молоді, і продається там, де не мав би бути взагалі - поруч зі школами, дитячими садками, спортивними майданчиками, медичними закладами", - сказала вона.

"Ніде у цивілізованих країнах ви не знайдете вільного продажу на кожному кроці цих шкідливих товарів, бо європейські уряди перш за все дбають про здоров'я населення, формують культуру продажу та споживання цих товарів", - зазначила Новак, повідомляє прес-служба фракції.

Вона заявила, що Верховна Рада фактично забрала у місцевих громад право самостійно регулювати це питання.

"Зрозуміло, чому сьогодні територіальна громада міста не може самостійно впорядковувати торгівлю цими товарами - бо йдеться про інтереси великих бізнес-структур. Виробництво і продаж алкоголю та тютюну сьогодні є однією з найбільш прибуткових галузей", - сказала депутат.

"Тож рішення, яке ухвалив адміністративний суд столиці, скоріше є в інтересах виробників, аніж простих киян", - вважає Новак.

"Сьогодні нам потрібен закон, на підставі якого могла б діяти Київ рада щодо врегулювання торгівлі алкоголем і тютюном", - зазначила вона.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ