Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dd65143ac214/
Українська правда
Київ

Київською фортецею має зайнятися прокуратура

20.05.2011  14:32

Комісія КМДА за фактом руйнування Київської фортеці просить прокуратуру перевірити всю дозвільну документацію на будівництво біля музею та підстави для її видачі.

Як заявив член цієї комісії, глава комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, комісія звернулася з цього питання до глави КМДА Олександра Попова.

"На жаль, офіційно була підтверджена інформація про те, що від 1 до 2 га території Національного музею "Київська фортеця" потрапила в пляму забудови НСК "Олімпійський", - сказав Бригинець, повідомляє його прес-служба.

Також, за словами депутата, "підтверджено, що в останні дні стан Косого капоніра (частини Київської фортеці) погіршився".

"Зафіксовано намокання стін капоніра, що може бути наслідком зміни руху підземних вод через що почалися земельних робіт у кількох метрах від капоніру", - розповів Бригинець.

Комісія доручила Головному управлінню МНС у Києві провести експертизу споруди і зробити висновки щодо намокання стін історичного пам'ятника, а також загального стан об'єкта.

"Також з'ясувалася причина, по якій НСК "Олімпійський" не реагує на звернення комісії і не припиняє будівельні роботи на території музею. Нею виявився недостатньо високий статус комісії", - повідомив Бригинець.

"Чергове засідання комісії відбудеться напередодні Дня Києва. Можливо, воно стане останнім. Тим більше, що до цього часу всі земляні роботи, навколо яких розгорівся скандал, вже закінчать. Ось і вийшло: комісія засідала, а екскаватори працювали", - наголосив Бригинець.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.