Київською фортецею має зайнятися прокуратура


Комісія КМДА за фактом руйнування Київської фортеці просить прокуратуру перевірити всю дозвільну документацію на будівництво біля музею та підстави для її видачі.

Як заявив член цієї комісії, глава комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, комісія звернулася з цього питання до глави КМДА Олександра Попова.

"На жаль, офіційно була підтверджена інформація про те, що від 1 до 2 га території Національного музею "Київська фортеця" потрапила в пляму забудови НСК "Олімпійський", - сказав Бригинець, повідомляє його прес-служба.

Також, за словами депутата, "підтверджено, що в останні дні стан Косого капоніра (частини Київської фортеці) погіршився".

"Зафіксовано намокання стін капоніра, що може бути наслідком зміни руху підземних вод через що почалися земельних робіт у кількох метрах від капоніру", - розповів Бригинець.

Комісія доручила Головному управлінню МНС у Києві провести експертизу споруди і зробити висновки щодо намокання стін історичного пам'ятника, а також загального стан об'єкта.

"Також з'ясувалася причина, по якій НСК "Олімпійський" не реагує на звернення комісії і не припиняє будівельні роботи на території музею. Нею виявився недостатньо високий статус комісії", - повідомив Бригинець.

"Чергове засідання комісії відбудеться напередодні Дня Києва. Можливо, воно стане останнім. Тим більше, що до цього часу всі земляні роботи, навколо яких розгорівся скандал, вже закінчать. Ось і вийшло: комісія засідала, а екскаватори працювали", - наголосив Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ