Австрійська громадянка заповіла Києву 30 тисяч


Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи отримає 30 тисяч євро.

Як заявив глава депутатської фракції "Республіка Київ" у Київраді, заступник глави комісії з питань власності Денис Москаль, центр отримає гроші згідно із заповітом померлої громадянки Австрії Сузанни Ізлітцер, повідомляє прес-служба "Республіки Київ".

"Ще у червні 1994 року громадянка Австрії Сузанна Ізлітцер заповіла Київському міському центру радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи 25%  своєї спадщини, що складає 30 тисяч євро", - сказав Москаль.

"Різноманітні формальні процедури зайняли досить тривалий час, проте вже на найближчій сесії проект рішення про прийняття спадщини буде розглянутий депутатами", - заявив Москаль.

Депутат зазначив, що судовий комісар Віденського дільничного суду Лізінг доктор Дітхард Штраус звернувся до Київради щодо прийняття цієї спадщини ще наприкінці 2009 року.

І лише у 2011 році гроші, згідно із заповітом Ізлітцер, будуть спрямовані на допомогу киянам, постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи, йдеться у повідомленні.

"Переконаний, що ці кошти стануть суттєвим внеском у лікування людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. Наприклад, їх можна спрямувати на закупівлю діагностичного обладнання, гроші на яке не закладені у столичному бюджеті", - зазначив Москаль.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ