Герега заборонила носити в Київраді "Шанель" і "Луї Віттон"


Секретар Київради Галина Герега вимагає від співробітників дотримуватися скромного дрес-коду.

Як пише газета "Сегодня", про це йшла мова на зборах секретаріату Київради.

"Одяг, зовнішній вигляд і аксесуари співробітників повинні відповідати публічному місцю. Не треба дратувати людей вбранням від "Шанель" і сумками від "Луї Віттон" і дорогими мобільними телефонами. Все повинно відповідати декларованим доходам", - сказала Герега.

Вона також зажадала їздити на скромних машинах і скоротити кількість особистої охорони у тих, хто приводить з собою в мерію по два-чотири охоронці.

"Та й у цілому відповідати доходам - ​​зарплата співробітників Київради, включаючи помічників депутатів, які працюють у фракціях, складає в середньому 4 тисячі гривень", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що першим постраждати від нових правил може глава фракції ГАК (Герега член цієї фракції) Олександр Пабат, відомий своїми яскравими дизайнерськими нарядами.

Сам Пабат заявив: "Я не ходжу в гіпюрових сорочках, а піджаки у мене стриманих тонів. І ходжу без охорони. Та й взагалі я депутат. На мене заборони не поширюються".

Крім того, один з депутатів заявив: "А ми й так дотримувалися дрес-коду. До речі, як нам розповіли, сама Герега, яка в'їхала в кабінет Довгого, зробила його скромніше. Вона прибрала картини і дорогу апаратуру, зокрема, систему секретар-директор".

"Меблі у неї залишилися ті ж самі. Вони не були на балансі Київради. Їх завіз за свій рахунок Довгий, але не став вивозити з кабінету. Він забрав тільки свої речі (в Олеся Довгого у шафі стояла колекція слоників і було багато картин). Ніяких особистих речей, які говорять про її захоплення в кабінеті немає", - розповів депутат.

"А от у чому звички Довгого і Гереги схожі - вони їздять на власних машинах у супроводі особистої охорони. Правда, у Гереги лише один охоронець, на відміну від двох Довгого", - пише газета.

Крім того, Герега заявила про майбутнє скорочення апарату Київради на 20%.

"Галина Федорівна за цей час переглянула, хто чим займається, скільки буває на роботі, як працює і поводиться. Мабуть, хто не буде виконувати нові вимоги, той і піде", - розповіло джерело газети.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ