У Києві знесли ще один ринок



Фото "Газети по-київськи"

Услід за скандалом на "Лісовому" ринку на днях без шуму знесли продуктовий базар "Десна" на вул. Кибальчича в Деснянському районі Києва.

Наразі розібрали близько 40 торгових лотків, пише "Газета по-київськи".

Знесення МАФів пройшов мирно, без бійок, але підприємцям від цього не легше: торгові точки зарили, робочі місця, відзначає видання.

Та й бюджет міста втратив оплату за оренду - наприклад, за два кіоски один з підприємців "Десни" платив на місяць 13 тисяч гривень.

"Через вісім місяців тут з'явиться триповерховий критий ринок. На першому поверсі будуть 150 торгових місць для сільгосппродуктів, на верхніх поверхах приблизно по 100 місць речового ринку. Замовником будівництва є ТОВ "Ринок "Десна", - сказав директор ринку Микола Лакіс.

За його словами, підприємців, які торгували в знесених кіосках, переселили у вільні, розташовані поруч, а деякі перейшли на ринок на вул. Ватутіна.

"Вісім місяців, поки збудується новий ринок, - це не так вже й довго", - наголосив Лакіс.

Однак підприємці не знають, що робити до того часу, адже не всім дістався новий ларьок - дехто просто залишився без роботи. Два роки тому їм обіцяли на час будівництва надати місця для торгівлі. Але зараз вже ніхто нічого не обіцяє, відзначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ