Студентка, яку викрадали, не хоче допомагати міліції


Студентка КІМВ Ірина Лазаренко, яка була викрадена і звільнена, не хоче співпрацювати зі слідством.

Про це заявив начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник "Газеті по-київськи".

"Поки ми шукали дівчину, весь час були на зв'язку з її батьками, з якими спілкувалися злочинці. Вони постійно змінювали вимоги - просили то 5 мільйонів євро, то 4 мільйони. У нас були сумніви, що дівчина взагалі жива, і справа спочатку розслідувалася по статті "Вбивство", - сказав він.

"Коли ми вже практично вирахували злочинців, в останній момент вони чомусь відпустили студентку і зникли", - заявив представник МВС.

"Ірина сама дісталася додому. Ми одразу ж перекваліфікували справу за статтею "Незаконне позбавлення волі" і розраховували за допомогою свідчень потерпілої затримати бандитів. Але надалі Ірина Лазаренко не захотіла співпрацювати зі слідством", - зазначив Фаринник.

"Спочатку послалася на нервовий зрив. Ми чекали, поки вона адаптується. Потім дівчина зайнялася навчанням і все більше віддалялася. 8 квітня слідчий говорив з нею 6 годин, але нічого нового вона нам не сказала", - розповів він.

Фаринник повідомив, що Ірина Лазаренко "відмовилася брати участь у слідчому експерименті з метою встановлення місця, де її тримали".

"Примушувати Ірину виконувати слідчі дії ми не можемо. Батьків не підозрюємо - ця версія перевірялася, але відпала. Ми навіть її хлопця затримували на 10 діб, але його причетність не підтвердилася", - заявив він.

"Справу ми закрити не можемо - факт викрадення доведений. Доказів, що студентка нас обманює, теж немає - тому доводиться збирати інформацію виключно оперативним шляхом", - зазначив Фаринник.

Як відомо, в травні 2010 року в Києві невідомі викрали 22-річну студентку КІМВ. Тоді ж повідомлялося, що вона є донькою Сергія Лазаренка, вихідця з Донецька, колишнього заступника глави Фонду держмайна

1 грудня 2010 стало відомо, що Ірину Лазаренко повернули батькам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ