Під Києвом будують рай для суддів


На місці урочища Старе село неподалік від Троєщини в Києві, незабаром почнеться будівництво елітних котеджів.

Як пише "Газета по-київські", там будуть жити судді Верховного суду та "інші небідні громадяни - в тому числі, росіяни".

"На місці намитої ділянки раніше розташовувалися дачні наділи чорнобильців, які їм виділила у 1991 році сільрада села Троєщина без права на капітальне будівництво. Чорнобильцям відмовили в приватизації ділянок, що є порушенням закону", - йдеться у публікації.

"Крім того, зведення котеджів поставить хрест на довгобуді опікового центру, в який держава вклала чималі кошти. Та й жителі сусіднього села Троєщина заперечують проти віп-будівництва: багаті господарі котеджів перекриють селянам дорогу до річки і луків для випасу худоби", - пише видання.

Як зазначається, у 2006 році Київрада виділила ділянку у 11 га на березі Десенки під котеджне містечко. Тоді цю землю з "зеленої зони" перевели в категорію "садибно-житлового будівництва" і віддали Верховному суду. Тепер, через майже п'ять років, тут почалися роботи.
"По сусідству з суддівським селищем забудовується котеджне містечко "Деснянське". На його території знаходяться 335 житлових будинків площею від 166 до 750 "квадратів". У відкритому доступі можна виявити ціни тільки на невеличкі будинки - за них просять 2,5 мільйони гривень і більше", - пише газета.

"Деснянський" стане містечком закритого типу з багаторівневою системою охорони. У ньому передбачені супермаркет, кафе, ресторан, салон краси, фітнес-центр, аптека, спортивні та дитячі майданчики. Крім того, на території містечка багатії облаштували штучне озеро площею 2,6 га із зонами відпочинку ", - йдеться у публікації.

Жителі села Троєщина таким сусідством вкрай незадоволені. Місцевий житель Павло заявив виданню: "Раніше тут були такі луки. Ми череду туди гнали пастися. А тепер що? Навіть корову нікуди на траву вигнати".

Він також говорить, що, за чутками, "всім елітним будівництвом заправляють росіяни", пише газета.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ