У Київському зоопарку запевняють, що там не цвинтар


У Київському зоопарку заявили про намір "певних осіб" закрити заклад для подальшого використання його території під забудову.

Про це йдеться у заяві колективу зоопарку, яка є у розпорядженні "Української правди. Київ".

"Останнім часом до зоопарку надходять листи з країн Заходу, в яких окремі громадяни та громадські організації вимагають закрити Київський зоопарк. На нашу думку, це наслідок тривалої медіа-кампанії на тему "Зоопарк - цвинтар для тварин", - зазначається у документі.

Як наголошує колектив зоопарку, "протягом березня-квітня 2011 року розповсюджувалася дезінформація про загибель 500, а потім 611 тварин".

"Йдеться про брудні технології, які використовуються певними особами, які ставлять за мету закрити зоопарк для подальшого використання його території під забудову", - вважають у закладі.

"До адміністрації зоопарку нещодавно звернувся редактор відомого інтернет-видання з
повідомленням, що до редакції надійшла чергова стаття замовного характеру проти ветеринарного відділу Київського зоопарку", - зазначається у заяві.

Колектив звертається до журналістів та редакторів з проханням "не йти на змову зі зловмисниками, не забувати про кодекс журналістської етики та елементарну людську порядність".

"Наголошуємо, що саме через корисливі інтереси окремих громадських діячів та редакторів наразі фабрикується кампанія з метою закрити Київський зоопарк", - зазначили автори заяви.

За їхніми словами, "закриття зоологічного парку загальнодержавного значення входить у протиріччя з чинним законодавством України".

Також колектив зазначив, що глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов "категорично заперечує можливість закриття, перенесення та забудови Київського зоопарку".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ