КМДА вирішила "прибрати" екс-директора зоопарку


Київська міськдержадміністрація ініціювала звільнення Центру ідентифікації тварин Світлани Берзіної.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак, повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на УНІАН.

Також, за його словами, ініційовано звільнення керівника притулку для тварин у Бородянці Ольги Дроздової.

"Позавчора я запропонував написати заяви двом директорам комунальних підприємств - з ідентифікації тварин та притулку тварин у Бородянці", - сказав Мазурчак.

За його словами, їх будуть звільняти не за статтею, а за власним бажанням.

Мазурчак зазначив, що написати заяви Дроздовій і Берзіній було запропоновано у зв'язку з "незадоволенням їхньою роботою киян і мене".

Він нагадав про реакцію громадськості у зв'язку з отруєнням тварин у столиці.

Зараз заяви вже написані і передані на підпис меру Києва Леоніду Черновецькому.

Конкурсу для кандидатів на посади керівників цих підприємств не буде, оскільки це не держслужбовці. "Але буде громадське обговорення", - зазначив Мазурчак.

Він також повідомив, що створена комісія, яку він очолює і до складу якої увійшли представники комунальних підприємств, профільних головних управлінь КМДА та волонтери. За їх участі будуть обрані нові керівники.

На питання, чи є вже кандидатури на ці посади, Мазурчак відповів ствердно, але відмовився озвучувати їхні прізвища, пояснивши це тим, що некоректно це робити, поки не підписано розпорядження про звільнення нинішніх керівників.

Як відомо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо Світлани Берзіної. Раніше вона обіймала посаду директора Київського зоопарку.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ