У Попова збирають знизити квартплату аж на 50 копійок


Столична влада має намір взяти на свій баланс прибирання спортивних та дитячих майданчиків, а також скверів, що знаходяться на прибудинкових територіях.

Як заявив перший заступник глави КМДА Олександр Мазурчак, це дозволить скоротити відповідний тариф на 5-50 копійок, повідомляють Київ. Коментарі".

Він зазначив, що дана ініціатива виходила від Кабміну, і що з міського бюджету на прибирання спортивних та дитячих майданчиків та скверів необхідно буде виділити близько 20 мільйонів гривень на рік.

Наразі тариф на прибирання прибудинкової території становить в середньому по Києву 2 гривні 50 копійок за квадратний метр.

Як повідомила прес-служба КМДА, Мазурчак також заявив: "Сьогодні ми кажемо про 1 тисячу 536 будинків, яким буде зменшено тариф на послуги з утримання прибудинкової території".

Зокрема, 80 будинків у Голосіївському районі, 57 - у Деснянському, 72 - у Дарницькому, 220 - у Дніпровському, 59 - в Оболонському, 79 - у Печерському, 400 - у Подільському, 36 - у Святошинському, 248 - у Солом'янському та 285 будинків у Шевченківському районі міста.

Також, за словами чиновника, зі складової тарифу на послугу з утримання прибудинкової території буду вилучені транспортні послуги, якими користується керівництво ЖЕКу, та зменшено кількість слюсарів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ