Мерія визначила, де на голови киян може впасти цегла



Фахівці Київської мерії визначили 18 будівель, які мають аварійно небезпечні фасади.

Як пише газета "Сегодня", столична влада розпорядилася визначити найнебезпечніші фасади після трагедії 24 березня, коли біля готелю "Козацький" частина цегляної стіни, яка обрушилася, вбила 16-річного студента Володимира Чуйка.

Видання зазначає, що найнебезпечніший фасад знаходиться на вулиці Володимирській, 41, на перетині з Прорізною, прямо навпроти Золотих воріт.

"Половина будинку нежитлова, з вибитими вікнами і шматками оздоблення, які відлетіли. Туристи, яких у цьому районі чимало, тільки диву даються: самий центр міста, а тут такі руїни. Більше того, від будинку відвалилося вже кілька шматків", - йдеться у публікації.

Газета пише, що фасад будинку №24 на вулиці Великій Житомирській почав розколюватися навпіл, а на вулиці Артема, 47 і зовсім відвалився балкон.

"Постояльці одного з найдорожчих п'ятизіркових готелів змушені "милуватися" балконами, які прогнулися, на вулиці Тарасової. Таке відчуття, що вони ось-ось заваляться", - зазначається у статті.

Перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак заявив: "Я дав доручення всім начальникам жеків, щоб вони прибрали все, що може впасти на голову киянам. Ці 18 фасадів вимагають термінового ремонту, і він скоро почнеться".

"Районам на це дали 65 мільйонів гривень. За ці гроші також відремонтують фасади та інших, виявлених при перевірці, будинків. Але на них ми плануємо додатково виділити гроші", - зазначив він.

Список аварійних фасадів:

1. вул. Володимирська, 41
2. вул. Тарасової, 4
3. вул. Тарасової, 6
4. вул. В. Житомирська, 24
5. вул. Артема, 47
6. вул. Артема, 40
7. вул. Б. Хмельницького, 78
8. вул. Полтавська, 12
9. вул. Вєтрова, 15
10. вул. Чапаєва, 7
11. вул. Гончара, 43
12. вул. Гончара, 44
13. вул. Білоруська, 22
14. вул. Якіра, 19
15. вул. Серпова, 9-а
16. вул. Попудренка, 16-а
17. пр-т Глушкова, 14
18. вул. Заболотного, 20-а

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ