Мерія заробила на смітті 180 тисяч


Киян, які не дбають про чистоту свого міста і кидають сміття просто на вулиці, розкопують дороги чи самовільно розміщують рекламу, почали штрафувати. Станом на 18 травня на порушників благоустрою накладено близько 180 тисяч гривень штрафу.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, комісія розглянула 250 протоколів про адміністративні правопорушення.

Насамперед, Головне управління контролю за благоустроєм та районні відділи зафіксували порушення, пов'язані з незадовільним санітарним станом територій та самовільним розміщенням рекламних конструкцій. А також - проведення земельних робіт без належної документації.

У профільному управлінні нагадали, що постанова адміністративної комісії про накладання штрафу є обов'язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами та громадянами.

Також у мерії наголосили, що порушник повинен сплатити штраф не пізніше, як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладання штрафу.

У разі несплати штрафу правопорушником у строк, встановлений частиною першою статті 307 Кодексу про адміністративні правопорушення, постанова про накладання штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання правопорушника.

Як відомо, за порушення "Правил благоустрою міста Києва" передбачений штраф для громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 360 до 1 тисячі 360 гривень) і для посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 тисячі 700 гривень).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ