Депутати не захотіли дати киянам надбавки


Верховна Рада відмовилася вносити до розгляду законопроект щодо виплати муніципальної надбавки для бюджетників столиці.

За включення до порядку денного законопроекту, авторами якого є депутат від БЮТ Юрій Одарченко та НУНСівець Олександр Чорноволенко, проголосувало 129 народних депутатів з 226 необхідних.

Як повідомила прес-служба київської "Батьківщини", цей документ мав забезпечити виплату стимулюючої муніципальної 20% надбавки до зарплати бюджетникам за рахунок врегулювання рівня зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

Як заявив Одарченко, "законопроектом пропонувалося віднести до доходів загального фонду держбюджету 46%, замість 50% податку на доходи фізичних осіб, що сплачується на території Києва".

"Разом з цим до доходів бюджету міста Києва пропонувалося зараховувати 54% податку на доходи фізичних осіб", - зазначив він.

У прес-службі наголосили, що при підтримці  законопроект, мав би збільшити видатки на виплату стимулюючих надбавок до 447,925 мільйонів гривень.

Реалізувати положення законопроекту депутати  пропонували шляхом зменшення обсягу бюджетних призначень апарату Державного управління справами, зменшення видатків, передбачених Мінфіну та збільшення надходження від рентної плати за природний газ, що видобувається в Україні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ