Йти на вибори в Києві для Партії регіонів ризиковано - експерт


Вірогідність проведення виборів мера Києва і депутатів Київради восени цього року дуже низька.

Про це заявив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Об'єктивно йти на вибори восени і для Попова (глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов), І для Партії регіонів вкрай ризиковано. І справа не лише в рейтингу", - зазначив він.

"Києв і без того критично був налаштований по відношенню до Партії регіонів, а нинішнє соціальне напруження дуже небезпечно для регіоналів. Для них краще йти на вибори одночасно або з парламентськими, чи під час виборів в інших регіонах", - сказав експерт.

"Тому що якщо опозиція сконцентрується на Києві, вона може виграти вибори", - зазначив Фесенко.

На думку політолога, чутки про вибори в Києві восени цього року поширюються цілеспрямовано.

"Це робить або нинішня київська влада, щоб дисциплінувати нову більшість у Київраді. Або натяк на те, що якщо буде продовжуватися тиск, Черновецький може написати заяву про відставку", - зазначив він.

Разом з тим,  Фесенко сумнівається, що Черновецький може найближчим часом подати у відставку.

"Я думаю, що таким чином він трохи шантажує своїх колег по київській владі. Нинішня рівновага в Києві дає Черновецькому певні гарантії безпеки", - сказав він.

"Поки він на посаді мера, ніхто не буде порушувати проти нього кримінальні справи, і він може домовлятися про те, щоб не переслідували найближче оточення шляхом тих чи інших поступок", - заявив політолог.

Крім того, Фесенко заявив, що найбільш реальним кандидатом від опозиції на пост мера Києва є Віталій Кличко, а Юлії Тимошенко не радять балотуватися.

"Багато серйозних людей і тих, які розуміються на соціології, не радять Юлії Володимирівні балотуватися на пост мера Києва. Для БЮТ найбільш виграшний варіант - висувати спільну кандидатуру найбільш рейтингового кандидата. Кандидат номер один від опозиції - Віталій Кличко", - сказав він.

При цьому політолог зазначив, що шанси Тимошенко стати мером Києва не дуже високі.

"Якщо інші опозиційні сили, передусім БЮТ в особі Юлії Тимошенко, підтримають Кличка, то навряд чи хтось зможе скласти йому конкуренцію. Сама Тимошенко не факт, що виграє вибори", - заявив Фесенко.

Раніше повідомлялося, що вибори в Києві можуть відбутися восени поточного року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ