У Тимошенко вимагають, щоб Азаров повернув "Старт"


"Батьківщина" вимагає від прем'єра Миколи Азарова повернути стадіон "Старт" з приватного користування його родини у власність громади Києва.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Батьківщини".

"З одного боку "регіонали" показушно демонструють свою любов і повагу до ветеранів і символів війни, а з іншого - знищують пам'ятні місця тих часів, такі, як стадіон "Старт", щоб зробити для свого сімейного бізнесу великі гроші", - зазначили у партії.

"Відтак, ще більш цинічною виглядає обіцянка Азарова "вирішити питання з реконструкцією київського стадіону "Старт" і навіть відзначити там 70-річний ювілей "матчу смерті". А потім закатати поле в цемент та вирощувати на ньому прибутки для родинного бізнесу?", - наголосили у "Батьківщині".

"Показово, що у сьогоднішньому коментарі Азаров навіть не намагається заперечити інформацію про причетність своєї родини до забудови історичного стадіону", - заявили у партії.

Як відомо, раніше комітет "Захистимо стадіон "Старт" заявив, що збирається домагатися скасування в судовому порядку рішення Київської міськради про виведення стадіону "Старт" із переліку спортивних парків.

У липні 2010 року стадіон "Старт" був проданий Фондом держмайна ТОВ "Голден Хаус". Відповідно до умов договору купівлі-продажу, передбачається забудова території стадіону комерційною нерухомістю - житлом, офісами, торговим центром.

За інформацією "Української правди", компанія "Група розвиток", яка хоче забудовувати багатоповерхівками територію стадіону "Старт", контролюється сином прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексієм.

Стадіон "Старт" у Києві відомий тим, що в серпні 1942 року на ньому відбувся історичний "Матч смерті" між київським "Стартом" і збірною німецьких льотчиків - командою Вермахту "Флакельф".

Відповідно до історичного міфу, після поразки з розгромним рахунком фашисти розстріляли радянських футболістів.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ