У БЮТі вимагають від Попова надбавки


Муніципальні надбавки в Києві повинні бути не менше 35%.

Про це заявив депутат Київради від БЮТ, глава комісії з питань культури і туризму Олександр Бригинець після зустрічі глави КМДА Олександра Попова з активом працівників соціальної сфери.

"Рік розпочався з того, що муніципальних надбавок у Києві не передбачили, зараз в одних категорій вони досягають 10-15%, а вчителі та деякі сфери культури - зовсім їх не мають", - йдеться у повідомленні прес-служба Бригинця.

"Керівники КМДА - люди приїжджі. Вони не розуміли, що муніципальні надбавки для працівників соціальної сфери - не примха, а сувора необхідність", - сказав депутат.

"Київ - найдорожче місто України, одне з найдорожчих за вартістю життя міст в Європі, а зарплати бюджетників у столиці такі ж, як в інших містах і селах України. Це не справедливо", - заявив Бригинець.

Під час зустрічі депутат задав Попову питання про те, чи може глава КМДА гарантувати, враховуючи, що виконавчий орган "забув" ввести надбавки у 2011 році, що в наступному році всі бюджетники соціальної сфери, без винятку, отримають надбавки мінімум 20%.

"Попов не зміг дати такої гарантії. Він сказав лише, що буде зроблено все, що КМДА пообіцяє, але, обіцянки не прозвучало. Попов сказав: надбавки будуть, але скільки відсотків не відомо. Може, 20%, може 25%. А може 10%, 5% або 1%? ", - сказав Бригинець.

"На жаль, поки жодних гарантій, що київська влада готова виправити помилки цього року і піти по шляху справедливого вирівнювання зарплат до рівня життя в Києві немає", - упевнений депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ