ЖЕКи шантажують киян відключенням води і світла



Фото img.20.ua

На початку тижня в Мінрегіонбуді провели семінари для 300 столичних жеківці, де професійні юристи вчили їх правильно спілкуватися зі злісними неплатниками за компослуги, грамотно складати позови до суду і виконувати рішення.

Тож, ймовірно, незабаром комунальні борги вибиватимуть з киян грамотно, пише "Комсомольська правда".

А поки працівники комунального господарства діють старим випробуваним методом - не будете платити, відключимо газ (воду, електрику). Причому всім без розбору - і тим, хто кожного місяця несе гроші в касу, і тим, хто давно забув туди дорогу.

Так, на Оболоні в під'їздах будинків з'явилися оголошення зі списками злісних неплатників, де вказувалося, що у випадку несплати боргу, будинку відключать гарячу воду та електрику.

Чому сумлінні платники повинні страждати через тих, хто не платить, не зрозуміло.

В. о. начальника ЖЕКу № 513, до якого належать будинки на Оболоні, Людмила Зілинська каже, що інших важелів впливу на неплатників вона не має, бо позови до суду не завжди це допомагають.

"Ми тільки прочухана отримуємо від начальства, що маємо низький відсоток оплати за комуналку. У районну адміністрацію також викликають і питають, чому ми не вимагаємо оплату з мешканців. Якщо людина платить, то його, безумовно, не відключать від гарячої води і інших послуг. Але окрему квартиру неплатників ми можемо відключити", - пояснила Білінська.

Однак перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак запевняє, що подібні дії неправомірні.

"Не можна відключати гарячу воду тим людям, які оплачують житлово-комунальні послуги. На неплатників потрібно подавати до суду і працювати індивідуально, конкретно з цими людьми. Подібні оголошення - це незаконно, ми це зупинимо", - сказав чиновник.

Водночас він додав, що "Київводоканал" почав пред'являти претензії ЖЕКам, що припинить їм подачу води у разі відсутності оплати.

"Тоді, і справді, води не буде навіть у тих мешканців, які оплачують всі рахунки", - сказав Мазурчак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ