Кіоски на "Лісовій" належать депутату Кличка. З ним вже домовилися. ОНОВЛЕНО



Власником кіосків біля метро "Лісова" є депутат Київської облради, член фракції "УДАР" Дмитро Крейнін.

Як повідомляє Kievpress, саме він був присутній на переговорах з главою Управління з благоустрою міста Сергієм Садовим і головою райадміністрації Віктором Жеребнюком, які пройшли в будівлі Деснянської РДА.
 
За підсумками зустрічі було підписано мирову угоду, згідно з якою власник протягом тижня самостійно демонтує кіоски. Всього буде демонтовано понад 100 МАФів. У той же час йому нададуть альтернативну площу на території ринку.

Відповідаючи на питання журналістів, чому демонтаж кіосків приводився в настільки агресивній манері і чому торговці не були попереджені, глава адміністрації Деснянського району Віктор Жеребнюк запевнив, що власник був попереджений за 2 тижні.

Він також підкреслив, що всі кіоски, які підлягають демонтажу, встановлені незаконно. "У них немає взагалі ніяких документів", - підкреслив чиновник.

У публікації наголошується, що "власник ларьків Дмитро Крейнін також підтвердив, що був попереджений своєчасно". "Він послався на непорозуміння, заявивши, що не повідомив про це орендарів", - зазначає видання.

Водночас пізніше Крейнін у коментарі "Українській правді. Київ" заявив, що його ніхто не попереджував про знесення кіосків і ці події були для нього повною несподіванкою. За словами депутата, він був на ринку під час знесення кіосків.

У свою чергу глава Управління з благоустрою міста Сергій Садовий повідомив, що третина кіосків у Києві встановлена ​​незаконно. Їх загальну кількість він оцінив у 5 тисяч штук. Усього ж у Києві, за його оцінкою, 15 тисяч кіосків.

Чиновник висловив упевненість у тому, що скоро КП "Благоустрій" демонтує всі незаконно встановлені МАФи.

Як відомо, у понеділок вранці на ринку "Лісовий" було розпочато демонтаж лотків. Підприємці чинили опір співробітникам правоохоронних органів, близько 10 осіб отримали поранення, їх забрала "швидка допомога".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ