У столиці картопля дорожче сала


Ціни на плодоовочеву продукцію в Києві знизяться наприкінці травня, тобто на 10-14 днів пізніше, ніж зазвичай.

Про це повідомляє Kievpress з посиланням на аналітиків з "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Як наголошується, типові складові українського борщу на цьому тижні знову оновили цінові рекорди. У травні киянам пропонують "борщовий набір" за ціною 205,2 гривень проти 165,9 гривень у квітні.

У минулі вихідні свинячі ребра на київських ринках коштували в середньому 45 гривень, буряк - 29, картопля - 10,5, капуста - 13,75, морква - 14,5, цибуля - 13,25, часник - 45, "Олейна" - 16,2, петрушка - 3,5, кріп - 3,5, томатний соус - 11,62 гривень.

У публікації наголошується, що картопля в столиці стала дорожче шматка сала: за коренеплід просять, в середньому, 10,5 гривень за кіло, тоді як перекручене сало зі спеціями в супермаркетах коштує від 7 гривень.

"Радує хіба що рання капуста, яка, нарешті, стала в 1,5 рази дешевше білокачанної торішнього врожаю. Тому є надія, що решта овочей з надходженням молодоъ продукції так само відчутно скинуть в ціні", - повідомляє видання.

Аналітики пояснюють, що дорожнечі овочів старого врожаю сприяла холодна весна, яка затримала надходження на ринок ранньої продукції. Хоча експерти прогнозують: овочі для борщу знизяться в ціні до кінця травня не більш, ніж на 5%.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ