Проти колишнього головного будівельника Києва порушили справу


Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно колишнього начальника Головного управління капітального будівництва Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської прокуратури, таким є результат перевірки використання бюджетних коштів на реконструкцію споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації.

"Встановлено, що колишній начальник Головного управління капітального будівництва міста Києва виконавчого органу КМДА, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав з одним із  приватних підприємств столиці завідомо фіктивні акти-прийому передачі проектної документації", - зазначається у повідомленні,

Як заявили у прокуратурі, ця документація пов'язана з будівництвом мулеспалювального заводу. На підставі цих актів чиновник перерахував цьому підприємству грошові кошти в сумі понад 5,6 мільйонів гривень.

"Фактично роботи виконані не були, обумовлена договором проектна документація відсутня. Посадові особи підприємства-підрядника ухиляються від спілкування з перевіряючими", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відносно чиновника порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 364, частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ