Реєстр Київміськбуду "загубили"


Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку визнала загубленим реєстр холдингу "Київміськбуд".

Як пише Комерсант-Україна, колишній реєстратор "Адрем" втрачає права відновити реєстр, ці повноваження надаються компанії "Фінреєстр".

Діючою комісія визнала останню виписку з реєстру акціонерів від 24 квітня 2009 року - тобто до продажу акцій муніципальної компанії приватному інвестору.

"Всі власники, зазначені в останній збереженої копії реєстру, для підтвердження цієї інформації повинні надати "Фінреєстру" відповідні дані", - заявили в ДКЦПФР, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Як заявило джерело "Комерсант-Україна", це рішення позбавляє приватних власників акцій компанії можливості заявити свої права.

"У своєму рішенні комісія вказала, що для внесення до реєстру даних про власників акцій, інформація про яких відсутня в копії реєстру або змінилася, "Фінреєстру" повинен бути поданий повний комплект документів, що підтверджують перехід права власності до них від осіб, зазначених у виписці", - йдеться у публікації.

Як відомо, 80% холдингу "Київміськбуд" були продані у липні 2009 року на аукціоні за 114 мільйонів гривень ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", яке пов'язують з В'ячеславом Супруненком - зятем мера Києва Леоніда Черновецького.

Потім муніципальний пакет акцій був перепроданий кільком кіпрським компаніям. Восени минулого року Київська міськдержадміністрація почала повернення акцій у власність міста.

У той же час, як пише газета, представники приватного акціонера "Київміськбуду" називають дії ДКЦПФР незаконними.

"КМДА незаконно провела збори акціонерів "Київміськбуду" - на них не було реєстру, а саме місто не було на той момент акціонером компанії. Тому "Адрем" не передавав документи новому реєстратору, оскільки вважає рішення зборів незаконними", - заявив представник компаній Satilina Ltd, Atima Ltd і Intrapolia Ltd Віталій Махінчук.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ