На місці "Лісового" побудують ТРЦ?


На місці ринку "Лісовий" можуть побудувати торгово-розважальний центр з паркінгом.

Про це газеті "Сегодня" повідомили в дирекції ринку, коментуючи мотиви знесення кіосків.

"Підстави для зносу вигадані. Ми тут вже 30 років. Але цю землю нещодавно передали в оренду підприємцю, який побудував поруч торговий центр. Тут же він також хоче знести ринок і звести ТРЦ з паркінгом. Щодо цього місця у нього є глобальний проект", - сказали в дирекції.

"Ми точно про це знаємо, нас попередили, і є документація. Він просто оформив оренду після нас. Виходить, що землею зараз володіє дві особи", - зазначили співрозмовники видання.

Але офіційно ніхто з чиновників району це не підтвердив.

У той же час в Київській міськдержадміністрації кажуть, що дійсно обмірковують ідею зносу невеликих ринків біля метро і заміну їх цивілізованими павільйонами або ТЦ. Це дозволить отримувати податки та прибуток у міський бюджет за оренду, йдеться у публікації.

"Надалі такі ринки повинні зникати. Та й ринками це важко назвати. Це МАФи, збудовані в ряд, без огорожі, дотримання всіляких норм", - розповів перший заступник глави КМДА Олександр Мазурчак.

"Найближчим часом ми приймемо схему розміщення ларьків у Шевченківському районі. Хто не попадає під неї - буде прибраний. І так по кожному району", - зазначив він.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ