У Генпрокуратурі розказали, хто звільнив Комарницького з СІЗО


Старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури Микола Ніколаєв заявляє, що саме він приймав рішення про звільнення з-під варти співголови Блоку Черновецького в Київраді Дениса Комарницького.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Я, Микола Ніколаєв, категорично заявляю, що рішення про зміну запобіжного заходу обвинуваченому Денису Комарницькому прийнято мною особисто. Слідство у справі завершується і справу найближчим часом буде направлено до суду", - сказав він.

Водночас Ніколаєв додав, що справа щодо В'ячеслава Супруненка, який обвинувачується у вчинені цього ж злочину, виділена в окреме провадження, у зв'язку з оголошенням його у міжнародний розшук.

Крім того, слідчий наголосив, що повідомлення у ЗМІ про те, що Комарницькому було змінено запобіжний захід начебто за втручанням керівництва Генпрокуратури "неприпустимі і є фактично втручанням у слідство".

Як відомо, Денис Комарницький був затриманий 8 квітня.

11 квітня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що у відношенні столичного депутата порушено кримінальну справу за розбійний напад, скоєний 2 серпня 2005 року на адвоката Гранцева групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 187 КК).

Того ж дня Печерський суд Києва визначив Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Другим підозрюваним у справі проходить зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко, оголошений Генпрокуратурою в розшук.

За напад на Гранцева ГПУ в 2008 році вже порушувала кримінальну справу у відношенні Комарницького та Супруненка. Але тоді генпрокурор Олександр Медведько закрив її, оскільки вирішив, що підстави для обвинувачення конкретних осіб недостатні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ