"Косий капонір" почали зносити


6 травня на території музею "Київська фортеця" будівельники почали руйнувати бастіон музею "Косий капонір".

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Директор музею Кулінич повідомив про те, що до бастіону "Косого капоніра" підтягнули техніку і почали його руйнувати, йдеться у повідомленні прес-служби Бригинця.

"Сьогодні в житті Київської фортеці відбувається дві важливі події: нарешті, на п'ятий день по створенню, розпочне роботу створена головою КМДА Поповим комісія щодо проведення НСК "Олімпійський" будівельно-монтажних робіт на території музею "Київська фортеця", - зазначив депутат.

"Вона можливо зможе допомогти музею відстояти історичні вали фортеці. Але, крім цього відбулась вкрай неприємна ситуація - без висновків роботи комісії щодо можливості проведення робіт на території музею, слідом за знищенням земляних валів, яке відбулося кілька тижнів тому почалося нищення бастіону "Косого капоніру", - зазначив він.

Як зазначається у повідомленні, в суботу, не зважаючи на втручання міліції, забудовники встановили паркан на території знищених 29 квітня валів Київської фортеці. Будівництво ведеться в 5 метрах від споруди музею "Косий капонір", наголосили у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ