Міліція спіймала банду, яка викрадала китаянок


У Києві працівники міліції затримали учасників злочинного угрупування, які викрадали громадянок Китаю з метою отримання викупу.

Організував та очолив організовану злочинну групу 39-річний уродженець Китайської Народної Республіки, також до її складу увійшли двоє українців, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

Встановлено, що угрупування займалось злочинним промислом з  2009 року. Діяли зловмисники за такою схемою. На одному з ринків Одещини підбирали жертву і починали вивчати її матеріальне положення, встановлювати адресу за якою особа проживала, розпорядок дня, родинні зв'язки тощо.

Після отримання потрібної інформації, вони перевдягалися у формений одяг працівників міліції і на виході з ринку під приводом перевірки документів насильно саджали "затриману особу" в машину і в наручниках з пов'язкою на очах вивозили в заздалегідь орендоване приміщення.

А далі, викрадачі зв'язувались з рідними та близькими полоненої, домовлялися про викуп, отримували його, після чого жінку звільняли.

Як правило, залякані потерпілі та їх родичі до правоохоронних органів не звертались.

На сьогоднішній день працівники міліції встановили два епізоди злочинної діяльності цієї групи. Загальна сума сплачених відкупних дорівнює 380 тисячам доларів.

Стосовно фігурантів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідство триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ