Киян залишили без води через "халатність" ЖЕКу



Фото sar.rodgor.ru
Мешканці будинку 27 по вулиці Волгоградській залишилися без води. З 11 травня крана не тече ні гаряча, ні холодна.

За словами мешканця Павла Сацького, офіційною причиною назвали заборгованість бойлерної перед "Київенерго".

"За телефоном гарячої лінії 1551 сказали, що питання тримається на контролі і в усьому винне "Київенерго". У "Київенерго" відповіли, що ЖБК не сплатив бойлерній за послуги, а бойлерна не сплатила, відповідно, "Київенерго", - сказав Сацький.

Наразі мешканцям невідомо, коли буде відновлено водопостачання, і чи буде відновлено взагалі.

Однак, вони кажуть, що за компослуги сплачуть вчасно, а отже хочуть отримувати якісні послуги.

У "Київенерго" підтвердили, що воду мешканцям відключили, і наголосили, що мають на це законні підстави.

"Компанія проводить системну регулярну роботу з боржниками. Як у випадку з побутовими споживачами, так і у випадку зі споживачами-юридичними особами в питанні погашення заборгованості "Київенерго" керується виключно чинним законодавством", повідомили у прес-службі.

Там додали, що теплопункт, який знаходиться на балансі ЖБК "Ювілейний 70", відключили за несплату боргів за електроенергію.

"Станом на 1 травня споживач ЖБК "Ювілейний 70" має заборгованість за спожиту електроенергію у розмірі понад 87 тисяч гривень. Заборгованість виникла по лічильнику, який внесено в договір споживача ЖБК "Ювілейний 70" із "Київенерго". На лічильник підключено навантаження індивідуального теплового пункту, через який здійснюється підкачка гарячої та холодної води на чотири житлових будинки, які обслуговує ЖБК, а також освітлення технічних приміщень", - наголосили в "Київенерго".

В енергокомпанії наголосили, що споживач категорично відмовляється сплачувати витрати електричної енергії по лічильнику бойлерної, мотивуючи, що затрати на підкачку гарячої води враховано в тарифі на гаряче водопостачання посилаючись на Розпорядження КМДА від 2002 року, яке втратило чинність у 2008 році.

"Справа щодо заборгованості ЖБК "Ювілейний 70" перед "Київенерго" розглядається в суді", - наголосили в "Київенерго".

Згодом у коментарі "Українській правді. Київ" перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак повідомив, що воду повернуть мешканцям о 20.00 13 травня.

"О восьмій вечора відновимо водопостачання. Питання з боргом там вже вирішили", - сказав чиновник.

Хто і якою мірою понесе покарання за людські страждання, поки невідомо.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ