Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dcd316734f04/
Українська правда
Київ

Столичні пляжі: замулена вода і купи сміття

13.05.2011  16:25

Порожні пляшки з-під горілки, гори сміття, відсутність роздягалень, урн і туалетів - так виглядають чи не всі столичні пляжі напередодні відкриття купального сезону.

Найбільше мешканцям дошкуляє відчутність вбиралень, але є такі пляжі, на які навіть заходити страшно через каламутну воду і бите скло, повідомляє телеканал "Сіті".

За словами начальника Головного управління з контролю за благоустроєм Сергія Садового, за все це має відповідати КП "Плесо".

"Найближчим часом ми задіємо всі контрольні служби - пожежників, санітарну службу і поставимо чіткі завдання на пляжний сезон, а "Плесо" відчитається, наскільки готові об'єкти до купального сезону", - сказав він.

Якщо плесівці порушення не виправлять, їх покарають штрафом. Однак у КП "Плесо" таку позицію чиновників не розуміють - мовляв робили б більше та грошей не вистачає.

"Усі гроші на купівлю фарби, на підписання договорів, дезінсекцію дератизацію, купівлю будь-чого - отримуємо тільки за рахунок господарської діяльності, яку ми ведемо, а цих грошей дуже не вистачає", - сказала речниця підприємства Ірина Тарасюк.

Так, за її словами, лише на туалети треба майже 100 тисяч гривень, а щоб насипати пісок на всі пляжі - мільйони. Крім того, прибирати пляжі мають 200 двірників, а зараз їх удвічі менше.

За прогнозами, вода в Дніпрі уже 20 травня прогріється до 18 градусів. Саме за такої температури і старує купальний сезон. Тож нині, щоб підготувати обіцяні 11 пляжів і 14 зон відпочинку у Києві шукають меценатів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.